Club Brugge in shock door ernst blessure Dost: "We kunnen veel verdragen, maar dit..."

Club Brugge in shock door ernst blessure Dost:
Vrijdag 26 februari 2021 - 11:00   I   door Redactie

Hoeveel kan een mens hebben? Hoeveel kan een voetbalploeg hebben? Hoeveel kan kan Club Brugge hebben? Iedereen heeft ergens wel een breekpunt. Bij blauw-zwart kwam dat er tegen Dinamo Kiev.

Dat er voortdurend spelers uitvielen door corona, daar hadden ze zich bij Club Brugge al bij neergelegd. Maar een blessure. En dan nog eens één van een sterkhouder. Neen, dat was er te veel aan. Het uitvallen van Bas Dost hakte er zwaar in donderdagavond bovenop de Europese uitschakeling.

"We kunnen veel verdragen, maar dit... Ergens is er ook een einde", aldus Rik De Mil in Het Laatste Nieuws. "Je zoekt een oplossing voor die vele Covid-gevallen, maar als Bas dan ook nog eens uitvalt. Op fysiek vlak hebben we énorm veel van de overgebleven spelers gevraagd. Dat heeft ons parten gespeeld. De ernst van de blessure is nog moeilijk in te schatten."

Spierscheur

Maar de verwachting is dat het om een spierscheur gaat en dat zou een onbeschikbaarheid van enkele weken betekenen. Een serieuze klap bovenop de afwezigheid van andere sterkhouders. De topper op AA Gent van zondag, de bekerklapper op Standard donderdag en het treffen met Zulte Waregem de zondag daarop zou de Nederlander dan sowieso al mogen vergeten.

Poll: Welke matchen zal Dost missen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024