Ivan De Witte geeft steek onder water en doet pijnlijke onthulling over Club Brugge

Ivan De Witte geeft steek onder water en doet pijnlijke onthulling over Club Brugge
Zaterdag 27 februari 2021 - 13:00   I   door Redactie

De topper op het veld tussen AA Gent en Club Brugge is uitgesteld, maar dat wil niet zeggen dat er naast het veld geen strijd meer is. Alvast Gent-voorzitter Ivan De Witte doet daaraan mee.

AA Gent en Club Brugge zijn altijd al (sportieve) rivalen geweest. Zeker tussen de fans kunnen de emoties soms hoog oplaaien. En telkens 'De Slag om Vlaanderen' op het programma staat, vallen er wel stevige uitspraken te noteren. 

Zo trok Gent-preses Ivan De Witte in een interview met Het Nieuwsblad meteen Club Brugge in bad toen er een gevoelige vraag over Mogi Bayat kwam. Aanleiding was het dossier over Football Leaks dat in de krant verscheen.

David

De journalist wilde weten waarom de niet onbesproken Bayat betrokken werd in de verkoop van Jonathan David aan Lille. “Hij had daar zijn nut", antwoordde De Witte. "Op een bepaald moment liepen de onderhandelingen heel gespannen. Hij heeft de voorzitter van Lille, inmiddels alweer weg, alleen genomen en die situatie ontzenuwd.”

Waarna hij het zelfs opnam voor Bayat. "Je kan je vragen stellen bij het Football Leaks-dossier, maar hij heeft geen beroepsverbod. En hij kent zijn vak. Competente tussenpersonen heb je gewoon nodig. Mogi heeft ons al vaak geholpen. Weinig met inkomende transfers, maar wel met het beheersen van de loonlast door oplossingen te vinden voor spelers die hier minder aan bod komen."

Diatta

Vervolgens kon De Witte het niet laten om te sneren naar Club Brugge. "Ik ben hier tenminste open over, terwijl eigenlijk de meeste clubs met hem werken. Weet je wie Diatta naar Monaco heeft gebracht? Mogi ­Bayat. Maar dat wordt niet belicht." Dat zoiets gevoeligs naar buiten gebracht wordt, zullen ze bij blauw-zwart alvast niet graag hebben.

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024