'Club Brugge maakt zich grote zorgen en vreest voor Bas Dost'

'Club Brugge maakt zich grote zorgen en vreest voor Bas Dost'
Zaterdag 27 februari 2021 - 17:00   I   door Redactie

Bovenop alle coronamiserie moest Club Brugge ook nog eens de blessure van Bas Dost verwerken. De Nederlander viel in de match tegen Dinamo Kiev uit en wordt nog niet meteen terug verwacht.

Het Laatste Nieuws probeerde het uitstellen van AA Gent-Club Brugge van zondag nog als ietwat positief te verkopen. "Covid-19 zorgt er uiteraard ook voor dat Bas Dost - die tegen Dinamo Kiev na rust een verrekking in zijn hamstring opliep - een match minder zal missen", stelt de krant. 

"Volgens de eerste onderzoeken zou de ernst van de blessure meevallen, maar de match tegen AA Gent was sowieso te vroeg gekomen. Speelklaar geraken voor het bekerduel tegen Standard wordt al een serieus karwei - met een verrekking ben je toch gauw 10 tot 14 dagen out."

Trainingsritme

En dat is opnieuw slecht nieuws voor Club Brugge. Want zo mist de goalgetter niet alleen de bekerkwartfinale tegen Standard donderdag, maar ook het duel tegen Zulte Waregem (7 maart) en een mogelijke halve finale in de beker (12-14 maart). Maar naar verluidt vreest blauw-zwart ook voor de confrontatie met Antwerp op 21 maart.

Dit omdat Dost voor zijn blessure al aangaf dat het trainingsritme in Brugge hem zwaar viel en dat hij op 31-jarige leeftijd meer moeite zal hebben om snel te kunnen hervatten. Clement en co. zitten tussen hoop en vrees in, maar zouden ervan uitgaan dat Dost pas bij play-off 1 opnieuw op niveau zal zijn. Een serieuze aderlating.

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev  I  AA Gent  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  Antwerp

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024