Stunt van formaat: Anderlecht legt toptalent vast voor neus van Europese grootheden

Stunt van formaat: Anderlecht legt toptalent vast voor neus van Europese grootheden
Zaterdag 27 februari 2021 - 21:00   I   door Redactie

In het huidige financiële en sportieve klimaat kan Anderlecht wel wat goed nieuws gebruiken. Dat kwam er zaterdag ook in de vorm van de aankondiging van een contractverlenging.

De jeugd: veel meer rest er Anderlecht niet meer om zwaar op in te zetten. Dat kost het minst en moet het meest opleveren. Nadat onlangs vijf jeugdspelers naar de A-kern werden overgeheveld, kreeg één daarvan al meteen een contractverlenging. De 17-jarige Zeno Debast, die al sinds zijn zevende voor RSCA speelt, verlengde zijn contract tot 2023. 

En de centrale verdediger, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, is niet zomaar de eerste de beste. Hij wordt naast de jongste van de vijf ook wel als de meest getalenteerde gezien. In zoverre dat La Dernière Heure weet dat Debast op de lijstjes van verschillende grote Europese grootheden stond.

Anderlecht-DNA

Er zouden zelfs al contacten geweest zijn, maar Anderlecht verhinderde een vertrek door hem een profcontract te laten tekenen op zijn zestiende en herhaalde dat kunstje nu nog eens. La Dernière Heure is dan ook lovend over het manoeuvre van paars-wit: "Debast is immers een verdediger die met zijn uitstekende passing en zijn rust in het spel over het echte Anderlecht-DNA beschikt." 

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024