Marc Degryse maakt Anderlecht-jeugd af: "Alleen híj kan een grote carrière uitbouwen"

Marc Degryse maakt Anderlecht-jeugd af:
Zaterdag 27 februari 2021 - 19:00   I   door Redactie

Er valt heel wat te zeggen over Anderlecht dit seizoen. Over Vincent Kompany, over de financiële miserie en over de kwaliteit van de spelerskern. Maar ook dat laatste lijkt eerder naar het negatieve over te hellen.

Dat is toch wat Marc Degryse vindt in Het Laatste Nieuws. De huisanalist maakt zich in een interview grote zorgen over het gebrek aan scorend vermogen van paars-wit. "Ze gaan een manier moeten vinden om te scoren. Schiet eens sneller. Durf eens een pass binnendoor steken. Gooi eens een lange bal."

"Hoe je het draait of keert, Kompany blijft wél het moeilijkste wat er is vragen aan zijn spelers - met de bal, al combinerend, het ding in het andere doel schoppen", vervolgt Degryse. "Ik vrees dat de intrinsieke kwaliteit van die jongens daar op dit moment ontoereikend voor is."

Intrinsieke kwaliteit

Waarna hij nog een stap verder gaat en de rekening maakt van een aantal eigen jeugdspelers: "En ik vrees óók dat de intrinsieke kwaliteit van sómmige van die jongens altíjd ontoereikend zal zijn... Sorry, Sambi Lokonga is geen Tielemans, Sardella is geen Van den Borre, Delcroix is geen Kompany... Alleen Ait El Hadj heeft de potentie om echt een grote carrière uit te bouwen."

Poll: Wie zal de grootste carrière uitbouwen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024