Wouter Vandenhaute bijna opvolger van Ivan De Witte als voorzitter van AA Gent

Wouter Vandenhaute bijna opvolger van Ivan De Witte als voorzitter van AA Gent
Zaterdag 27 februari 2021 - 22:30   I   door Redactie

Wie Ivan De Witte (74) opvolgt als voorzitter van AA Gent is stilaan een hot item aan het worden. Als het van de man zelf afhangt blijft hij nog even, al had er evengoed al iemand anders aan het roer kunnen zitten.

Tenminste, als De Witte dat had gewild. Maar hij was en is dus nog niet bereid om de macht over te dragen aan een buitenstaander. "De opdracht is de club een mooie toekomst geven", aldus De Witte in een interview met Het Nieuwsblad. "Daar lig ik 's nachts wakker van, dat mag u gerust weten. Maar er zijn niet veel mensen die klaar zijn om over te nemen.”

Waarop de journalist in kwestie verrassend uitpakt met het feit dat de Gent-preses een aantal jaar geleden gesproken heeft met Wouter Vandenhaute, nog voor die in beeld kwam bij Anderlecht waar hij nu ondertussen voorzitter is. Het is geweten dat Vandenhaute al langer zijn intrede bij een voetbalclub wilde maken.

Interesse

AA Gent zou in zijn ogen ideaal geweest zijn. Maar dat was dus buiten De Witte gerekend: “Wouter heeft met ons gesproken, wij hebben niet met Wouter gesproken. Hij toonde interesse, maar het was niet aan de orde. Maar ik kan er geen datum op plakken."

Met Vandenhaute als opvolger van De Witte had het Belgische voetballandschap er dus zomaar helemaal anders uit kunnen zien. De Anderlecht-preses had zich als voorzitter van de Buffalo's alleszins een hoop minder miserie op de hals gehaald.

Poll: Had Vandenhaute beter gepast bij AA Gent dan bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024