Coucke en RSCA jagen Club Brugge de stuipen op het lijf met buitengewoon plan

Coucke en RSCA jagen Club Brugge de stuipen op het lijf met buitengewoon plan
Zondag 28 februari 2021 - 11:30   I   door Redactie

Het gaat al enkele jaren niet heel goed met RSC Anderlecht - en dat is een eufemisme. Toch geeft men op de bureaus in Neerpede de moed niet op. Marc Coucke, Wouter Vandenhaute en Vincent Kompany willen op termijn aanknopen met successen.

Het is de betrachting van paars-wit om Club Brugge op termijn voorbij te steken en opnieuw de grootste club van België te worden. Dat zal niet van vandaag op morgen lukken en daarom hebben Marc Coucke en co ook een groot herstelplan opgemaakt om RSCA er weer bovenop te krijgen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Kompany

Anderlecht heeft een financiële put te dichten en wil ieder seizoen wat gezonder worden. Iets wat hand in hand zou moeten gaan met de sportieve prestaties. Die zouden ieder jaar beter moeten worden. Over enkele jaren hoopt de Brusselse club om opnieuw aan de top te staan - liefst van al mét Vincent Kompany als T1.

“Kompany is een grote trainer. Hij kan Anderlecht weer naar de top loodsen”, liet ex-Rode Duivel Laurent Ciman zich ontvallen in een gesprek met L’Avenir. Ook gewezen RSCA-speler Jonathan Legear gelooft enorm in Kompany: “Kompany moet tijd krijgen. Anderlecht gaat sterker uit de periode onder Kompany uitkomen. Daar ben ik zeker van”, aldus Legear in La Dernière Heure.

De jacht is geopend

Voorts blijft ook analist Marc Degryse een believer. “Kompany is een toekomstig toptrainer”, liet Degryse optekenen in Het Laatste Nieuws. Hoewel de verliezen zich in een recent verleden opstapelden en sportieve prestaties voorlopig uitblijven, is de jacht op Club Brugge en in mindere mate ook Antwerp en AA Gent dus toch al ingezet. Met Kompany timmert RSCA aan de weg terug. Bart Verhaeghe en co zijn gewaarschuwd. 

Poll: Denk jij dat Anderlecht over vijf jaar opnieuw de grootste club van het land zal zijn?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  AA Gent  I  voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024