Frank Raes is het beu en haalt zwaar uit naar Vincent Kompany

Frank Raes is het beu en haalt zwaar uit naar Vincent Kompany
Zondag 28 februari 2021 - 11:00   I   door Redactie

De malaise bij RSC Anderlecht kent maar geen einde. Na de dramatische prestaties tegen Cercle Brugge en KV Kortrijk laait ook de kritiek op trainer Vincent Kompany opnieuw op. Frank Raes is de aanpak van Kompany zelfs grondig beu.

Anderlecht geen top drie, dat bestond vroeger niet, maar intussen… Vorig seizoen al geen top zes en nu moeten wij ons afvragen of ze de top vier wel halen”, aldus een scherpe Raes in De Zondag. “In de laatste twee matchen geen enkele doelpoging binnen de palen… Dat is toch allemaal Anderlecht onwaardig?”

“Ze voetballen zo traag. Almaar dat breien. Volgens mij een gebrek aan talent én een teveel aan dezelfde types. Het is ook altijd hetzelfde systeem: de inverted backs, de vleugels die over hun man moeten gaan…"

(Lees verder onder de afbeelding)

"Kompany? Dan lag hij al buiten"

"En dan kom je natuurlijk ook bij de vraag wat de verantwoordelijkheid is van Kompany", gaat Raes verder. "Toch een moderne coach, opgeleid door Pep Guardiola? Zijn principes zijn dan wel fijn en goed, je moet toch af en toe eens winnen. Maar hij heeft zijn aura, natuurlijk."

"Indien hij niet Kompany heette, lag hij al buiten”, benadrukt de ervaren commentator. “Wil hij ook niet té veel impact hebben? Vorige week stond plots Ashimeru, die alleen nog maar had meegespeeld tegen FC Luik, in de basis. Dan vraag je je toch af… Dan denk ik: misschien toch eens ingrijpen in jouw systeem?”

Gewone trainer

“Waarom heb je anders Diaby, die alleen maar rendeert als tweede spits, ingehaald? Als die nu invalt, weet hij duidelijk niet waar lopen. Tja, Kompany heeft een visie en wil die ten koste van alles doordrukken", ergert Raes zich duidelijk aan de gang van zaken bij paars-wit.

"Principes, jeugdopleiding… Allemaal goed en wel, maar stel je voor dat ze zelfs geen top 8 halen. Dan denk ik: met een gewone trainer hadden ze misschien minder toekomst, maar wel meer punten”, besluit de commentator tot slot met een serieuze sneer aan het adres van Kompany.

Poll: Vind jij Vincent Kompany de juiste trainer voor dit Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024