Crisisoverleg met Preud’homme, moet Leye al vrezen voor ontslag bij Standard?

Crisisoverleg met Preud’homme, moet Leye al vrezen voor ontslag bij Standard?
Zondag 28 februari 2021 - 17:00   I   door Redactie

Mbaye Leye nam een vliegende start als coach van Standard, maar ondertussen is het al veel en veel minder. De resultaten van de jongste weken laten te wensen over en er is al kritiek op de Senegalese coach.

Na afloop van de met 1-3 verloren klassieker tegen Anderlecht kon Eleven Sports opvallende beelden maken. In een skybox op Sclessin was er al een crisisberaad aan de gang.

Onder meer voorzitter Bruno Venanzi, vicevoorzitter Michel Preud’homme en technisch directeur Benjamin Nicaise zaten rond de tafel. De meeste gezichten stonden op onweer - niet onlogisch na een nederlaag tegen de grote rivaal.

Leye onder druk

Commentator Frank Raes denkt dat Leye misschien al moet vrezen voor zijn job. “Crisisoverleg bij Standard. Wat gaat er gebeuren? De eerste coach is al vertrokken, de tweede staat nu meteen onder druk”, aldus Raes.

Co-commentator Gert Verheyen nam het op voor Leye: “Ik denk dat hij het einde van het seizoen sowieso wel gaat halen. Hij heeft ook een contract tot dan. In het begin, toen hij pas overnam, ging het goed. Maar het begin onder Montanier was ook goed, hé."

"Ploeg functioneert niet goed"

"Onder beide coaches is er nu al een slechte reeks geweest. Dat is een teken dat je ploeg niet zo goed functioneert. Anders zet je niet zo’n slechte reeks neer”, besloot Verheyen.

Poll: Vind jij Leye een goede trainer voor Standard?

TAGS  I  Standard  I  Anderlecht

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024