Guardiola verbaast met uitspraken over De Bruyne: “Niet wat we willen”

Guardiola verbaast met uitspraken over De Bruyne: “Niet wat we willen”
Zondag 28 februari 2021 - 21:30   I   door Redactie

Kevin De Bruyne is sinds kort terug van weggeweest. De blessure is verleden tijd en KDB is klaar om te schitteren. Verrassend genoeg zette Pep Guardiola de Rode Duivel in de Champions League-match tegen Borussia Mönchengladbach wel op de bank. Iets wat niemand zag aankomen.

Ondertussen legde Guardiola uit waarom hij De Bruyne tegen Mönchengladbach niet liet starten. “Onze omschakeling met Kevin is veel beter - hij is uniek in de wereld. Zonder Kevin zijn we misschien wat kalmer. Hebben we een beetje meet geduld. Maar dat is niet altijd wat we willen”, tekende Het Laatste Nieuws verrassende woorden op uit de mond van Guardiola.

"Kevin is anders"

“Soms heb je meer passes nodig. Bernardo (Silva, nvdr.) heeft die kwaliteiten. Eén tot vier toetsen en dan de bal doorspelen. Kevin is anders. Hij is een vrije geest. Explosiever in alles. En dat kunnen we goed gebruiken."

"Kevin ziet soms dingen die anderen niet kunnen zien. Hij geeft passes die anderen nooit hadden kunnen uitvoeren. Alles hangt af van de tegenstander. Alles hangt af van de match. Maar ze hebben beiden hun kwaliteiten”, aldus Guardiola nog.

Er valt wat te zeggen voor de uitleg van Guardiola, maar tegelijkertijd zou het zonde zijn dat de Spanjaard een speler als De Bruyne niet iedere match opstelt. Spelers met de uitzonderlijke kwaliteiten van KDB zijn immers dun gezaaid in het mondiale voetbal.

Poll: Vind jij dat De Bruyne iedere match moet spelen?

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels  I  KRC Genk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024