AA Gent komt met kritiek op Club Brugge: "Ik stel me daar vragen bij"

AA Gent komt met kritiek op Club Brugge:
Maandag 01 maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

AA Gent is een club waar de frustratie dit seizoen welig tiert. De Buffalo's hadden gedacht de strijd te kunnen aangaan met Club Brugge, maar dat draaide helemaal verkeerd uit.

En ook naast het veld neemt blauw-zwart steeds meer afstand van de Gentenaars. Al valt het jongste manoevre van Club-voorzitter Bart Verhaeghe - op de beurs gaan met zijn club - niet in de smaak van Gent-preses Ivan De Witte.

"Ik snap waarom Club Brugge dat doet. Zij zoeken naar wegen om verder te groeien", steekt De Witte van wal in Het Nieuwsblad. "Omdat de Belgische competitie als platform niet volstaat. Daarom zijn ze ook pleitbezorger van de BeNeLiga. Maar ik stel me daar ook vragen bij."

Geromantiseerd

Waarna hij zijn kritiek met argumenten staaft. "Valt er op de beurs voldoende relevant kapitaal op te halen? Beursnotering is ook zeer onderhevig aan schommelingen en heeft transparantieverplichtingen, meer dan we in het voetbal gewend zijn."

"Het is een systeem van heel stevige regels, die veel geld kosten. Een beursgang wordt te snel geromantiseerd. Er zijn evenzeer bedrijven die de beurs willen verlaten.” Vraag is of ze bij Club Brugge zullen wakker liggen van de uitspraken van De Witte.

Poll: Is het verstandig van Club Brugge om de beurs op te gaan?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024