Simon Mignolet onthult: “Dit zei Verboomen tegen mij over afgekeurde goal”

Simon Mignolet onthult: “Dit zei Verboomen tegen mij over afgekeurde goal”
Vrijdag 05 maart 2021 - 07:30   I   door Redactie

Er was en is flink wat te doen omtrent het afgekeurde doelpunt van Club Brugge op Sclessin. In blessuretijd bracht David Okereke zijn ploeg langszij, maar scheidsrechter Nathan Verboomen annuleerde het doelpunt - tot twee keer toe - wegens hands van Simon Mignolet.

Afkeuren, goedkeuren en dan toch weer afkeuren. Verboomen maakte er, mede door de afwezigheid van de VAR uiteraard, een zootje van. Na overleg met zijn lijnrechter besliste Verboomen om het doelpunt van Club Brugge af te keuren. Ondanks een vurig pleidooi van Mignolet, die eveneens ging overleggen met de scheids.

Wat zei Verboomen toen precies tegen Mignolet? “De scheidsrechter zei tegen mij dat hij had gezien dat ik de bal met de hand had geraakt”, aldus de doelman bij Sporza. “Hij voegde er ook aan toe dat hij zijn beslissing in eer en geweten had genomen. Ik heb drie keer gezegd dat ik de bal niet had geraakt met de hand, maar hij benadrukte dat zijn beslissing onomkeerbaar was.”

VAR

Dat er geen VAR aanwezig was op Sclessin, steekt wel enorm bij Mignolet. “Ik vind dat heel spijtig. Dat je zo’n beladen match op het hoogste niveau laat spelen zonder VAR… Ik kan die beslissing niet begrijpen. Het is eigenlijk zelfs een beetje belachelijk.”

Poll: Heb jij begrip voor de beslissing van Verboomen?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024