Referee Department is duidelijk over offside Standard en afgekeurde goal Club Brugge

Referee Department is duidelijk over offside Standard en afgekeurde goal Club Brugge
Vrijdag 05 maart 2021 - 16:23   I   door Redactie

Het Referee Department heeft zich uitgesproken over de woelige kwartfinale in de beker tussen Standard en Club Brugge. Scheidsrechter Nathan Verboomen krijgt steun voor zijn beslissing om de Brugse goal af te keuren, maar eigenlijk had hij ook het doelpunt van Standard moeten afkeuren.

Door het ontbreken van de VAR werd het eigenlijk een zootje op Sclessin. In de slotfase werd Club Brugge de ultieme gelijkmaker ontzegd na handspel van Simon Mignolet. Er waren veel twijfels over al dan niet handspel van de Club-doelman. Het Referee Department neemt die twijfels nu weg.

"Het Referee Department ondersteunt de beslissing van de scheidsrechter", klinkt het in een mededeling. Verboomen maakte, ondanks alle commotie op en rond het veld, de juiste beslissing door de goal af te keuren.

Offside

Bij het doelpunt van Standard zat Verboomen zijn lijnrechter dan weer fout, zo blijkt. Uit de herhalingen bleek het al randje buitenspel, maar nu is het dus zeker: Joao Klauss bevond zich in een buitenspelpositief. “We verwachten dat de speler afgevlagd wordt voor buitenspel", is het Referee Department duidelijk. Zuur voor Club Brugge, dat is zeker.

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024