Vanhaezebrouck haalt verwoestend uit bij AA Gent: "Ik heb er genoeg van"

Vanhaezebrouck haalt verwoestend uit bij AA Gent:
Zaterdag 06 maart 2021 - 18:30   I   door Redactie

De verloren bekerpartij op Eupen ligt bij AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck nog altijd zwaar op de maag. Maar de manier waarop werd verloren nóg zwaarder. En dat liet HVH ook merken.

Op de persconferentie in aanloop naar de match van maandagavond tegen KV Oostende probeerde de Gentse coach even om niet terug te komen op Eupen, maar dat was onmogelijk. "De beker is weg, maar ik wil er wel lessen uit trekken naar de toekomst toe", aldus Vanhaezebrouck.

En daarbij schuwde hij bij Het Laatste Nieuws de harde taal niet. "Het is gedaan met telkens na een match te zeggen: ‘We weten niet hoe dit komt’. Want dat verhaal heb ik hier al dikwijls gelezen, ook onder de vorige coaches, van spelers die zeggen dat ze niet goed snappen hoe het allemaal kon gebeuren.”

Materiaalman

“Ik kan u zeggen: ik snap het wél", maakt hij zich druk. "Zelfs mijn materiaalman heeft er me over aangesproken. Hij heeft begrepen wat ik had gevraagd bij de rust, hij kon de manier waarop de spelers uit de kleedkamer kwamen ook niet snappen." Waarop hij zijn frustratie helemaal de vrije loop liet.

"Ik weet niet wat de vorige coaches hebben gedaan, maar ik heb al héél veel dingen aangegeven waarom het fout liep. Als je dat moet blijven doen, is dat geen goed teken. Ik heb er genoeg van dat men iedere keer afkomt met de story van ‘we weten niet waarom’. Ze weten het maar al te goed. Ik loop ongemakkelijk rond, ik moet mij af en toe inhouden."

Poll: Zal dit een wake up-call zijn voor de AA Gent-spelers?

TAGS  I  Eupen  I  AA Gent  I  KV Oostende

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024