Vincent Kompany maakt eigenhandig werk van inkomende toptransfer bij RSCA

Vincent Kompany maakt eigenhandig werk van inkomende toptransfer bij RSCA
Zondag 07 maart 2021 - 11:30   I   door Redactie

Het is al enkele transferperiodes overleven voor RSC Anderlecht. De Brusselaars moeten roeien met de riemen die ze hebben. De aanwezigheid van trainer Vincent Kompany kan er echter toch voor zorgen dat paars-wit straks een grote transfer realiseert.

Anderlecht heeft de intentie om Lukas Nmecha (22) langer aan boord te houden. Achter de schermen werkt RSCA zelfs al aan een verlengd verblijf van de aanvaller. Gesprekken met Manchester City, de moederclub van Nmecha, zijn reeds aan de gang.

(Lees verder onder de afbeelding)

Kompany moeit zich

Ondertussen doet Vincent Kompany zijn uiterste best om Nmecha te overtuigen. Kompany kent Nmecha al van bij Manchester City en heeft een speciale band met de beloftevolle spits. Vince the Prince denkt dan ook dat hij, en hij alleen, Nmecha kan overtuigen om langer in Brussel te blijven.

Dat is niet alles, want Kompany wil ook Manchester City overtuigen om een deal te maken met Anderlecht. Kompany is van mening dat het niet alleen voor Nmecha, maar ook voor The Cityzens interessant kan zijn om de spits aan Anderlecht, en dus niet aan een andere club, te verkopen.

Terugkoopoptie?

Zeker in het geval van een deal met een terugkoopoptie of een percentage op een latere doorverkoop, zo oordeelt Kompany. Al blijft het financiële aspect op dit moment wel nog een probleem voor Anderlecht. Om Nmecha definitief aan te trekken, moet paars-wit wellicht eerst één van zijn eigen goudhaantjes te gelde maken.

Indien dat niet gebeurt, zal Anderlecht creatief moeten zijn om Nmecha toch langer te kunnen houden. Een nieuwe uitleenbeurt kan, eventueel met een aankoopoptie op het einde van volgend seizoen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Denk jij dat Nmecha ook volgend seizoen nog bij Anderlecht zal spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  Manchester City

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024