‘PSG wil uitpakken en 100 (!) miljoen neertellen voor Rode Duivel’

‘PSG wil uitpakken en 100 (!) miljoen neertellen voor Rode Duivel’
Zondag 07 maart 2021 - 12:30   I   door Redactie

Paris Saint-Germain zal er volgend seizoen wellicht ietsje anders uitzien. Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat sterspeler Kylian Mbappé (22) de Parijse grootmacht gaat verlaten. Bij PSG maken ze daarom ook al werk van de opvolging van Mbappé.

Volgens Le10Sport en enkele andere Franse bronnen zijn de Qatarese eigenaars van PSG van plan om de geldbuidel nog eens open te trekken. De clubleiding wil een nieuwe topspits aantrekken om het nakende vertrek van Mbappé op te vangen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Indrukwekkend verlanglijstje

Wat nu al duidelijk is, is dat PSG een ander type spits zal aanwerven. Het is de bedoeling om een échte nummer 9 - Mbappé beschikt toch nog over een ander profiel - aan te trekken. Trainer Mauricio Pochettino is bij een vertrek van Mbappé overigens ook vragende partij om een centrumspits binnen te halen.

PSG wil al zeker 100 miljoen euro vrijmaken om een nieuwe spits aan te trekken. Vier spelers staan met rood aangeduid op het verlanglijstje van de clubleiding: Erling Haaland (20, Borussia Dortmund), Lautaro Martinez (23, Inter), Harry Kane (27, Tottenham) en… Romelu Lukaku (27, Inter). Voor gelijk welke van die vier spelers wil PSG met de glimlach 100 miljoen euro neertellen.

Kane is te duur, Haaland wil niet

Pochettino zou een voorkeur hebben voor Kane, maar het probleem is dat Tottenham wellicht meer dan 100 miljoen wil vangen voor zijn onbetwiste topspeler. Het is daarom dat PSG de focus eerder verlegt naar Haaland en Lukaku. Martinez zou keuze nummer vier zijn.

Wat in het voordeel van Lukaku pleit, is dat de interesse voor Haaland enorm is. Zo azen ook Manchester City, Real Madrid en nog enkele andere topploegen op het Noorse fenomeen van Dortmund. Haaland zelf zou ook niet staan te springen voor een overstap naar Parijs - ook dat speelt dus mee.

En bovendien zou Lukaku ook voor minder dan 100 miljoen kunnen vertrekken bij Inter. De Italianen kampen met financiële problemen en moéten Big Rom deze zomer misschien wel verkopen. Wie weet zien we de Rode Duivel volgend seizoen dus doelpunten maken in het shirt van PSG.

Poll: Zou jij Lukaku graag bij PSG zien spelen?

TAGS  I  PSG  I  Real Madrid  I  Manchester City  I  Tottenham  I  Borussia Dortmund  I  Inter  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022