Nmecha haalt zwaar uit naar Anderlecht-ploegmaats: "Moeten daarmee stoppen"

Nmecha haalt zwaar uit naar Anderlecht-ploegmaats:
Maandag 08 maart 2021 - 07:00   I   door Redactie

Je zou als Anderlecht-speler voor minder gefrustreerd rondlopen. Nog maar eens duur puntenverlies in de strijd om play-off 1. En dat is moeilijk te slikken, zeker al je er zelf alles aan doet.

Want dat kun je Lucas Nmecha niet verwijten. Met dertien van de veertig competitiegoals van Anderlecht op zijn naam doet hij waarvoor hij gehaald werd. "Matchen als deze moet je gewoon winnen. Zeker om te kunnen meedoen met de big boys in het klassement", uitte Nmecha z'n frustratie bij Eleven Sports.

"We deden het gewoon niet goed genoeg", legde hij de vinger op de wonde na de 1-1 tegen KV Mechelen zondagavond. "Er waren counterkansen waar het gewoon zaak was om de juiste pass te geven. Maar dat lukt niet genoeg."

Klinischer

En dan komen waarnemers én ook Vincent Kompany altijd uit bij de jeugdige leeftijd van het elftal. "Dat is inderdaad een gebrek aan ervaring", bevestigde Nmecha, maar tegelijkertijd toonde de huurling van Manchester City zich enorm streng voor zijn ploegmaats.

"Al is het tijd om te stoppen met praten over hoe jong we zijn. Iedereen in onze kern heeft de kwaliteiten om het ver te schoppen en een grote speler te worden. Maar om die stap te zetten moeten we 'klinischer' worden. Beslissender worden. Directer voetballen en minder twijfelen. Keuzes maken."

Poll: Is leeftijd een excuus bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Mechelen

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024