Ex-scheidsrechter Serge Gumienny haalt zwaar uit: "Niet te geloven! De pot op"

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny haalt zwaar uit:
Maandag 08 maart 2021 - 09:30   I   door Redactie

Na de bekermatch tussen Standard en Club Brugge was er opnieuw heel wat te doen rond de arbitrage. Te veel volgens sommigen en al zeker volgens ex-scheidsrechter Serge Gumienny.

"Als er voldoende financiële middelen ter beschikking waren gesteld om genoeg camera's op te stellen, zou de VAR gewerkt hebben", steekt hij van wal in Het Belang van Limburg. "Het ging natuurlijk allemaal om één fase, het handspel van Mignolet. Ik vind het schandalig dat Nathan Verboomen met de grond gelijkgemaakt werd."

"Het feit dat hij het handspel meteen zag, in die wirwar van spelers, was al erg knap. Akkoord, hij twijfelde nadien, maar zou je niet, als je die opgefokte reactie van de spelers zag? In mijn tijd was dat niet waar. Geen gezever, zwijgen en gedaan! En als ze toch bleven zagen, klets! Geel onder hun neus en wegwezen!"

Potstamper

Waarna hij bij de kern van zijn betoog komt: "Tegenwoordig bepalen de spelers blijkbaar wat mag en niet mag. Ik zag in een tv-programma dat Erik Lambrechts zich excuseerde bij een speler voor een beslissing die hij had genomen. Niet te geloven! Een internationale ref die sorry zegt tegen een of andere potstamper. De pot op, blijf bij je beslissing."

En hij geeft ook nog goede raad mee: "Onze refs moeten verdorie veel meer op hun strepen staan. Alsof zo een voetballer zich zou excuseren omdat hij een open kans mist. Denk je dat die dan zegt: 'Sorry, ik had hem erin moeten peren in plaats van ernaast'. Geloof het maar niet.”

Poll: Mag een ref zich excuseren bij een speler?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024