'KVO-sensatie Arthur Theate staat voor absolute toptransfer in Jupiler Pro League'

'KVO-sensatie Arthur Theate staat voor absolute toptransfer in Jupiler Pro League'
Woensdag 10 maart 2021 - 09:00   I   door Redactie

De sensatie van deze competitie? Dat moet wel KV Oostende zijn. Wat een samenraapsel leek is uitgegroeid tot een elftal van uitblinkers. Arthur Theate is daar één van.

Theate is een vaste waarde op de linkerflank van KV Oostende. Zowel op defensief als aanvallend vlak staat hij meer dan zijn mannetje bij KVO. En daarnaast maakt hij ook indruk met zijn loopvermogen. Iets wat de Belgische topclubs niet is ontgaan. Kan moeilijk anders nu de kustploeg hen ook het vuur aan de schenen legt. 

De 20-jarige Theate werd in de voorbije transferperiode nog aan Bologna gelinkt. De Italiaanse topclub zou zelfs tot 5 miljoen geboden hebben, maar KV Oostende wilde zijn goudhaantje niet laten gaan. Nog niet, want de ambitieuze Theate wil zo snel mogelijk hogerop.

In makelaarskringen valt te horen dat de speler komende zomer naar een Belgische topclub gaat trekken. Theate zou dat als een ideale stap zien om verder door te groeien. Pas dan zou het buitenland eventueel een optie worden. 

KRC Genk, waar de Waalse verdediger zijn jeugdopleiding genoot, en Standard, waar hij vorige zomer vertrok, lijken uitgesloten. Maar voor Antwerp, AA Gent en Club Brugge en vanwege de financiële situatie in mindere mate Anderlecht kan hij wel een serieuze optie zijn. Wordt komende zomer vervolgd.

KVO wil jackpot

De Belgische topcub die de flankspeler wil aantrekken, zal wel moeten dokken. Bij KVO is men immers niet van plan om Theate voor een appel en een ei te laten gaan. Het grootste bewijs is dat ze die vijf miljoen van Bologna zomaar aan de kant schoven. Theate ligt nog tot 2023 onder contract.

Poll: Naar welke Belgische topclub zie jij Theate vertrekken?

TAGS  I  KV Oostende  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Anderlecht

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024