Club Brugge zwaar onder vuur: "Had helemaal niets met voetbal te maken"

Club Brugge zwaar onder vuur:
Woensdag 10 maart 2021 - 10:00   I   door Redactie

De concurrentie bij Club Brugge is op alle vlakken zó groot dat het onmogelijk is om iedereen evenveel kansen te geven. Al zien niet alle spelers dat zo.

Bij KV Oostende is Guillaume Hubert op zijn 27ste voor het eerst de nummer één in doel. "Ik heb altijd gezegd dat ik nooit écht een kans heb gekregen", vertelt de Waal in Sport/Voetbalmagazine. "Deze coach heeft me die wel gegeven. Veel mensen beseffen nu dat ik nuttig kan zijn voor een ploeg." Een steek naar zijn ex-ploegen Standard, Cercle Brugge en vooral Club Brugge

"Bij Club ben ik echt als een prof gaan leven", vertelt hij. "Ik lette al op mijn voeding bij Standard, maar in Brugge werd ik nog fanatieker. Ik lette op alles: het voorbereiden van de training, de vooropwarming, de opwarming, het fysieke werk, de rust erna. Ik probeerde daar het positieve in te zoeken, om te compenseren voor het feit dat ik amper speelde."

Want op het veld zag je inderdaad weinig van Hubert. Terwijl concurrenten als Butelle, Horvath, Letica, Gabulov en Vermeer allemaal hun kans kregen. Af en toe was hij eerste doelman, af en toe tweede, veelal zelfs pas derde, zodat hij wedstrijden moest bekijken vanuit de tribune.

Kritiek

Het meest frustrerende wellicht: je leeft een heel weekend met de groep mee naar een match, maar de beloning van een selectie komt er niet. "Bizarre omstandigheden, die vaak niks met voetbal te maken hadden", haalt Hubert uit.

"Er deden allerlei verhalen de ronde", besluit de doelman in het weekblad. "Welke? Ach. Ik geef niet graag kritiek, maar het was een zeer moeilijke situatie." Gelukkig voor hem zit hij bij KV Oostende in een heel andere situatie.

Poll: Hoe schat jij Guillaume Hubert in?

TAGS  I  KV Oostende  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge  I  Standard

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024