VAR-busje en Pro League zwaar in diskrediet gebracht: "Dat grenst aan het ongelooflijke"

VAR-busje en Pro League zwaar in diskrediet gebracht:
Woensdag 10 maart 2021 - 15:30   I   door Redactie

Het heisa rond de beslissing van de Pro League om geen VAR af te vaardigen bij de kwartfinales van de beker, blijft op onbegrip en ongeloof stuiten. Niet in het minst bij René Vandereycken.

In zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad trekt de ex-bondscoach hard van leer: "Vorige week in Eupen moest het busje zelfs niet komen, want er waren niet genoeg tv-camera's om mee te werken. En dus besloot de Pro League maar om in de andere drie kwart­finales evenmin een VAR in te zetten, want iedereen is zogezegd gelijk voor de wet."

"Dat verontrustte me nog meer", haalt Vandereycken vervolgens zwaar uit. "Het feit dat de Pro League na lang en 'goed' nadenken die beslissing nam en met die uitleg kwam, is een bewijs van onbekwaamheid. Dat grenst echt aan het ongelofelijke."

Vandereycken nam in één adem ook de scheidsrechter in bescherming: "Nathan Verboomen werd geviseerd na de uitschakeling van Club Brugge, dat een buitenspelgoal incasseerde, maar hij werd als scheidsrechter gewoon in de steek gelaten. Dat voorval toonde opnieuw aan dat we de VAR absoluut nodig hebben."

TAGS  I  Sport  I  Voetbal

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024