'Barcelona wil Messi aan boord houden met megatransfer van déze Rode Duivel'

'Barcelona wil Messi aan boord houden met megatransfer van déze Rode Duivel'
Donderdag 11 maart 2021 - 15:00   I   door Redactie

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Nu met Joan Laporta een nieuwe voorzitter aan de macht is bij Barcelona, wil hij de Catalaanse club opnieuw naar de absolute top brengen. De komst van een Rode Duivel maakt daar deel van uit.

Hoog op het verlanglijstje van Barcelona staat een scorende spits. Die is nodig, dat heeft de Champions League-wedstrijd op Paris Saint-Germain van woensdagavond wel duidelijk gemaakt. Maar Laporta wil daarnaast ook nog uitpakken met een grote naam die rendement verzekert.

In Catalonië valt nu te horen dat er gemikt wordt op Kevin De Bruyne. Dat de Rode Duivel zijn contract bij Manchester City nog altijd niet verlengd heeft, is Barcelona geenszins ontgaan. Over de meerwaarde die hij kan brengen bestaat binnen de club geen enkele twijfel. Niet voor niets staat KDB bekend als één van de beste middenvelders ter wereld.

Maar er is nóg een goede reden om tot een supertransfer over te gaan. Laporta wil op die manier ook Lionel Messi paaien. Diens contract loopt zoals bekend aan het einde van het seizoen af. Maar nu Laporta aan de macht is kan een sportief plan om Barça opnieuw naar de top te brengen de Argentijn misschien overtuigen om alsnog bij te tekenen.

Champions League

Wat De Bruyne zelf betreft: die zou eigenlijk het liefst gewoon in Manchester blijven, maar de contractperikelen hangen al langer zijn keel uit. Bovendien wil ook hij zekerheid dat City sportief voldoende gewapend is om op zijn minst een gooi te doen naar de Champions League. Afwachten wat er de komende maanden brengen.

Poll: Waar zou je De Bruyne volgend seizoen het liefst zien spelen?

TAGS  I  Barcelona  I   Manchester City

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024