Supporters kunnen hun geluk niet op: "Nog dit seizoen fans in de stadions"

Supporters kunnen hun geluk niet op:
Vrijdag 12 maart 2021 - 11:00   I   door Redactie

De coronacrisis hakt er zwaar in bij de Belgische profclubs. Een opgeteld inkomstenverlies van ruim meer dan 110 miljoen euro, berekende Het Laatste Nieuws.

Vooral de afwezigheid van supporters in het stadion weegt zwaar door. “De cijfers liggen in de lijn van die die de Pro League eind vorig jaar al gecommuniceerd had over het inkomstenverlies", reageert Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever bij Het Laatste Nieuws.

“Het bevestigt de tendens dat onze profclubs het zeer moeilijk hebben door de gevolgen van COVID-19 en het moeten spelen in lege stadions. Er zijn geen horeca- of VIP-inkomsten.”

Abonnementenverkoop

De oplossing? Die is simpel: opnieuw fans toelaten in de stadions. Wat Van Bever ook bevestigt: “De Pro League zet nu alles op alles om het seizoen toch nog te kunnen afsluiten met een beperkt publiek in de stadions."

Tot grote vreugde van de supporters die al een heel seizoen op hun honger zitten. "Dat zou dit seizoen en zeker voor volgend seizoen weer perspectief bieden. Als de mensen weer naar het voetbal kunnen gaan zien, kan dat een rol spelen in de abonnementenverkoop.”

Overheid

Maar dat kan de Pro League natuurlijk niet zomaar. “We rekenen erop dat de overheid daar constructief aan meewerkt, omdat het de snelste weg naar herstel is", besluit Van Bever in Het Laatste Nieuws.

"De versoepelingskalender biedt hoop. Als de horeca weer opengaat, zie ik niet in waarom niet ook de fans weer zoals in september vorig jaar weer deels kunnen terugkeren in de stadions.”

Poll: Zou het verstandig zijn om nog dit seizoen opnieuw fans toe te laten in de stadions?

TAGS  I  Sport  I  Voetbal

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024