Schrikbarende corona-uitbraak bij Genk: Halve finale tegen Anderlecht in gevaar?

Schrikbarende corona-uitbraak bij Genk: Halve finale tegen Anderlecht in gevaar?
Vrijdag 12 maart 2021 - 14:15   I   door Redactie

Na Club Brugge nu KRC Genk. Het coronavirus blijft welig tieren in de Jupiler Pro League. In aanloop naar de halve finale van de beker tegen Anderlecht moeten de Genkenaars al minstens drie pionnen missen.

"Drie coronabesmettingen afgelopen week: Bryan Limbombe, Jere Uronen en Tobe Leysen. Zij zijn meteen uit de groep gehaald en in quarantaine geplaatst." Een kort, maar veelzeggend bericht dat KRC Genk verspreidde.

Nieuws dat de Limburgers in aanloop naar de match tegen Anderlecht konden missen als kiespijn. Omdat het de voorbereiding verstoort uiteraard, zelfs al gaat het niet om basisspelers. Maar ook omdat de vrees bestaat voor nog meer besmettingen. 

In de komende dagen gaat KRC Genk nog meer testen uitvoeren. De kans bestaat dat er nóg spelers positief testen. En als het dan - net als bij Club Brugge de voorbije maand - wél om basisspelers of sterkhouders gaat, kan dat de match tegen Anderlecht in gevaar brengen.

Bepaald aantal besmette spelers

Een gelijkaardig scenario als wat Club Brugge in de kwartfinale tegen Standard overkwam dus. De Bruggelingen werden met een verzwakte ploeg uitgeschakeld. En net als Club Brugge hoeft de ploeg van trainer John van den Brom alleszins niet te rekenen op uitstel.

Want in tegenstelling tot in de reguliere competitie is er geen regel die bepaalt dat je vanaf een bepaald aantal besmette spelers de afgelasting van een match kan aanvragen. In de Luminus Arena zit de schrik er nu goed in.

Poll: Zullen er volgens jou nóg besmettingen vallen bij Genk?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024