Besnik Hasi staat voor opmerkelijke terugkeer naar Jupiler Pro League

Besnik Hasi staat voor opmerkelijke terugkeer naar Jupiler Pro League
Zaterdag 13 maart 2021 - 09:00   I   door Redactie

Nu Anderlecht zo ver is weggezakt dat het woord titel zelfs niet meer uitgesproken wordt, krijgen ex-trainers van paars-wit steeds meer heimwee naar tijden waarin dat wél nog vanzelfsprekend was.

Zo ook Besnik Hasi. Niet dat de Kosovaarse Belg hoopt op een nieuwe kans als hoofdtrainer van Anderlecht. Dat was hij al kortstondig in 2014 toen hij als assistent de ontslagen John van den Brom moest vervangen.

Maar dat werd geen hoogvlieger, net als de twee seizoenen erna waarin onder zijn leiding geen enkele prijs werd gepakt, op uitzondering van de Supercup.

Ondertussen is Hasi (49) nog steeds aan de slag bij Al Raed in Saudi-Arabië, zijn derde seizoen al. “Een coach die drie jaar bij een Saudische club blijft: dat is nooit gezien”, vertelt hij in Het Nieuwsblad. “Maar ik mis mijn familie. Ik sta open voor een terugkeer naar België.

Assistent-trainer

En België staat blijkbaar ook open voor een terugkeer van Besnik Hasi. "Sinds ik hier ben kreeg ik al voorstellen van Cercle, Charleroi en Genk", kon de krant noteren. "We zien wel."

Bronnen melden dat de kans dat Hasi volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League aan de slag gaat bijzonder groot is. Hetzij als hoofdtrainer van een 'kleinere' club, hetzij in de functie van assistent-trainer bij een topclub.

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  KRC Genk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024