Jan Mulder haalt zwaar uit naar voetbalcommentatoren: "Het houdt niet op"

Jan Mulder haalt zwaar uit naar voetbalcommentatoren:
Zaterdag 13 maart 2021 - 16:00   I   door Redactie

Jan Mulder is een voetballiefhebber. Jan Mulder is een romanticus. Maar wat Jan Mulder niet is, is een aanhanger van de hedendaagse voetbalcommentatoren. En dat is een understatement.

"Alleen dat eindeloze gekakel tijdens die voetbalwedstrijden, hè. Ik kijk altijd zonder geluid.’’ De journalist van Algemeen Dagblad wist even niet waar Jan Mulder - zelf nog altijd analist bij VTM - het over had tijdens het interview dat in wezen over de zin van het leven ging. 

,,Die commentatoren van tegenwoordig. Dat oeverloze gezwets", stak Mulder vervolgens van wal in de Nederlandse krant. "Die oneindige zee aan informatie, de hele wedstrijd door. Over de oom van de rechtsback, die vroeger bij Huddersfield speelde. Over de Congolese moeder van de linksbuiten. Dat gezwets over hoeveel geslaagde passes Pietje al heeft gegeven, of waar hij vroeger allemaal gespeeld heeft."

Een diepe zucht volgde. "Het gáát maar door. Het kakelt maar en het kakelt maar. Het houdt niet op. Als ik naar tenniscommentaar luister op Wimbledon, vind ik dat al een verademing. Af en toe een korte speltechnische toelichting. Dat is al genoeg."

"Laat. Het. Stoppen!"

Waarna hij nog één keer uithaalde naar zijn collega's. "Die voetbalcommentatoren steken elkaar aan, ze zijn gaan geloven dat je die negentig minuten helemaal vol moet praten." Waarna de journalist hem toch even zag lachen: "Doe er wat aan. Laat. Het. Stoppen!’’

Poll: Vind jij ook dat voetbalcommentatoren te veel praten?

TAGS  I  Sport  I  Voetbal

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024