Alwéér commotie rond een 'fout' van Hans Vanaken: "Het blijft een smerige speler"

Alwéér commotie rond een 'fout' van Hans Vanaken:
Maandag 15 maart 2021 - 21:30   I   door Redactie

Het stond in de sterren geschreven dat het er in AA Gent-Club Brugge stevig zou aan toegaan. De thuisclub wilde een statement maken, de bezoekers iets rechtzetten na het gelijkspel op Charleroi.

Het was waarnemers opgevallen dat toen de Charleroi-spelers vrijdag na rust agressief begonnen druk zetten, er amper een Bruggeling was die reageerde. Met de late 1-1 tot gevolg. Dat zal ook Philippe Clement zijn troepen wel eens ingepeperd hebben. 

Niet dat de Bruggelingen agressief speelden, maar ze lieten zich zeker ook niet doen en durfden hun voet zetten. Bij één fase beging Hans Vanaken een overtreding op Owusu. Hij plaatste zijn studs net op of net naast de voet van de Fransman die kermend naar de grond ging.

Toen scheidsrechter Bram Vandriessche een kaart bovenhaalde zag je ze bij Club Brugge zo ineenkrimpen. Het zou toch weer geen rood worden zoals in Eupen, toen Vanaken voor eenzelfde fout waarbij hij wél vol de voet raakte drie speeldagen schorsing kreeg. Al zat daar ook nog zijn scheldpartij voor iets tussen.

Theater

Het bleef bij geel, maar op sociale media was het hek van de dam. De Brugse supporters vonden er helemaal niets aan. Theater van Owusu. Die van AA Gent zagen er dan weer een rode kaart in.

 

Poll: Is Vanaken een smerige speler volgens jou?

TAGS  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Eupen

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024