Dante Vanzeir staat voor absolute toptransfer in Jupiler Pro League

Dante Vanzeir staat voor absolute toptransfer in Jupiler Pro League
Woensdag 17 maart 2021 - 11:30   I   door Redactie

Dante Vanzeir is opnieuw boven water. Als smaakmaker en sterkhouder bij Union stuwde de flankaanvaller de Brusselse club mee naar de promotie. Daar lijkt hij nu voor beloond te worden.

Voor de kenners is Dante Vanzeir allerminst een onbekende naam. Het toptalent schoot als jeugdspeler van KRC Genk als een komeet naar de top. Al maakte hij vooral naam met een uitblinkersrol met de U17 op het WK in 2015.  

In de troostfinale voor de derde plaats tegen Mexico scoorde Vanzeir 2 doelpunten en leidde zijn ploeg zo naar een 3-2 overwinning en een bronzen medaille. Op dat moment leek het The Sky is the Limit voor de jeugdige Limburger.

Maar een zware knieblessure strooide roet in het eten. Daarna kon hij bij KRC Genk nooit de hoge verwachtingen waarmaken en werd hij onder meer uitgeleend aan Beerschot en KV Mechelen. Vorige zomer werd hij vervolgens definitief verkocht aan Union.

Dilemma

Met het huidige succesverhaal als gevolg. En dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Bronnen melden dat de nog altijd maar 22-jarige Vanzeir hoog op het verlanglijstje staat bij verschillende ploegen uit de Jupiler Pro League, waaronder ook enkele topclubs. En dat die daar in de komende weken werk van gaan maken.

De vraag is alleen of Vanzeir zelf bereid zal zijn om daarop in te gaan. De flankaanvaller heeft met Union immers eindelijk een ploeg gevonden waar hij het volle vertrouwen krijgt. Aan de andere kant is het ook onzeker of de kampioen van 1B zich sportief voldoende zal kunnen versterken om niet tegen de degradatie te moeten vechten. Want dan is het natuurlijk terug naar af voor Vanzeir. Een heus dilemma.

Poll: Is Vanzeir te goed voor Union?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024