Voetbalwereld spuwt Michel Louwagie uit na ongeziene uitspraak: "Beschamend"

Voetbalwereld spuwt Michel Louwagie uit na ongeziene uitspraak:
Woensdag 17 maart 2021 - 16:00   I   door Redactie

Het zit er bovenarms op in de Pro League. Inzet is de hervorming van 1B al dan niet met beloftenteams. Vooral AA Gent en Cercle Brugge smijten met modder naar elkaar.

Het was AA Gent-manager Michel Louwagie die de oorlog startte met zijn uithaal naar Cercle Brugge, Union en OHL. Op de vraag wat het nut van beloftenteams in 1B is, antwoordde Louwagie bij VTM: “Wat is het nut van beloftenteams van Monaco, Brighton en Leicester?" Een verwijzing naar de buitenlandse eigenaars van respectievelijk Cercle Brugge, Union en OHL.

Aanleiding is het gegeven dat naast Club Brugge met Club NXT ook rest van de G5 (Anderlecht, AA Gent, KRC Genk en Standard) plus Antwerp en Charleroi graag een beloftenteam in 1B laten spelen. Een voorstel dat op heel wat tegenstand van de andere clubs stuit, omdat 1B dan een veredelde beloftencompetitie zou worden.

Een deal om volgend seizoen 8 beloftenteams in 1B te laten spelen, kwam er uiteindelijk niet door, hoewel de grote clubs daar echt op gerekend hadden. En dat inspireerde Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere om Louwagie van antwoord te dienen.

"Hoogmoed komt voor de val"

"Hoogmoed komt voor de val, beste Michel", tweette hij. Een post die van overal bijval kreeg, want velen vonden het een absoluut ongepast uitspraak van Louwagie. Zelfs de eigen AA Gent-supporters vonden het niet kunnen. Pikant detail: komende zondag staat AA Gent-Cercle Brugge op het programma.

Poll: Gaat Cercle Brugge zondag weerwraak kunnen nemen op het veld?

TAGS  I  AA Gent  I  Cercle Brugge  I  Union  I  OHL

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024