‘Club Brugge komt zwaar bedrogen uit bij toptransfer van Krépin Diatta’

‘Club Brugge komt zwaar bedrogen uit bij toptransfer van Krépin Diatta’
Donderdag 18 maart 2021 - 09:00   I   door Redactie

Krépin Diatta (22) vertrok tijdens de voorbije transferperiode bij Club Brugge. Diatta maakte de overstap naar de Franse topclub AS Monaco, dat flink wat geld neertelde voor de Senegalese sneltrein. Of althans, dat dacht toch iedereen.

Bij de transfer van Diatta werd gesproken over een transfersom van ruim 20 miljoen euro. En Club Brugge zou daarnaast ook nog een percentage pakken op een latere doorverkoop. Jackpot voor blauw-zwart - of zo leek het toch op dat moment.

Minder dan verwacht

De realiteit is dat Club Brugge zwaar bedrogen uitkomt. Omdat Club naar de beurs trekt, gaf het ook een prospectus vrij. Uit dat document blijkt nu dat de Bruggelingen met minder genoegen moesten nemen bij de verkoop van Diatta.

Monaco betaalde 16,7 miljoen euro voor Diatta. Een bedrag dat door middel van bonussen kan oplopen tot 20 miljoen. Verder bemachtigde Club ook wel nog een clausule van 10% op een latere doorverkoop, al heeft het daar nu natuurlijk niets aan.

Hoewel Club Brugge heeft kunnen cashen, is het toch ook flink wat geld misgelopen. Aanvankelijk hoopte het Diatta immers voor zo'n 25 miljoen euro te verkopen. Nu zal alles afhangen van een latere doorverkoop.

Krijgt Monaco veel geld voor Diatta, dan zal ook Club daar wel bij varen. Afwachten dus of Diatta eerst en vooral écht doorbreekt in het Prinsdom.

Poll: Vind jij dat Club Brugge Diatta te goedkoop heeft laten gaan?

TAGS  I  Club Brugge  I  Monaco

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024