Desastreus seizoen breekt AA Gent zuur op: ‘Deze 5 topspelers willen weg’

Desastreus seizoen breekt AA Gent zuur op: ‘Deze 5 topspelers willen weg’
Donderdag 18 maart 2021 - 11:00   I   door Redactie

AA Gent maakt een onwaarschijnlijk slecht seizoen door. De sportieve resultaten lijken straks ook gevolgen te hebben op de transfermarkt. Zo zouden enkele topspelers liefst zo snel mogelijk willen vertrekken bij De Buffalo's.

Spelers als Roman Yaremchuk, Elisha Owusu en Alessio Castro-Montes waren dit seizoen lichtpuntjes in de duisternis bij AA Gent, maar zij zouden komende zomer de club willen verlaten. In de wandelgangen klinkt het dat de drie spelers een stap hogerop willen zetten en van club zullen wisselen.

Ook Vadis en Dorsch weg?

Dat Vadis Odjidja aan zijn toekomst bij Gent twijfelt, raakte eerder al bekend. De Gentenaar wil graag bij de club van zijn hart blijven, maar enkel op voorwaarde dat de huidige kern een kwaliteitsinjectie krijgt. Als Yaremchuk, Owusu en Castro-Montes vertrekken, is dat uiteraard wel een nieuwe dreun voor Gent en de ambitieuze Odjidja.

Daar komt nog eens bovenop dat ook spelers als Nicklas Dorsch en Roman Bezus willen vertrekken. Zij schitterden dit seizoen allebei al, maar zijn onder Hein Vanhaezebrouck niet altijd zeker van een basisplaats. Dorsch en Bezus hopen op meer minuten en kijken uit naar een andere werkgever.

Werk aan de winkel

 

Slecht nieuws dus voor het Gentse bestuur, dat serieus rekening moet houden met het vertrek van enkele belangrijke spelers. Voorzitter Ivan De Witte en CEO Michel Louwagie staan tijdens de zomermercato voor enkele grote uitdagingen, dat is nu al zeker.

Poll: Denk jij dat AA Gent volgend seizoen een sterkere ploeg zal hebben?

TAGS  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Anderlecht

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024