'Alderweireld is het zat: Europese uitschakeling luidt vertrek bij Tottenham in'

'Alderweireld is het zat: Europese uitschakeling luidt vertrek bij Tottenham in'
Zaterdag 20 maart 2021 - 09:00   I   door Redactie

Een onverklaarbaar bankzittersstatuut, heimwee naar België, het juk van de 'verschrikkelijke' Mourinho en nu ook nog eens een Europese uitschakeling. Toby Alderweireld heeft het wel gehad bij Tottenham.

Dat zijn toch de geruchten die ons vanuit Engeland bereiken. Maar waar rook is, is vuur. Bovendien is het niet de eerste keer. Zes jaar al speelt Alderweireld bij Tottenham. Het aantal prijzen dat hij en zijn ploegmaats in die tijd verzamelden: nul. En dat steekt.

De pijnlijke uitschakeling in de Europa League tegen godbetert Dinamo Zagreb van afgelopen donderdag nog meer. In Engeland klinkt het dat de Rode Duivel beseft dat die prijzen er wellicht niet meer zullen komen. Al zeker niet met José Mourinho als trainer. De Portugees die al een paar jaar over the top is en enkel nog uitblinkt in het uitkafferen van zijn spelers.

En daar heeft Alderweireld op zijn 32ste wel genoeg van. Ondanks een contract dat nog tot 2023 loopt, zou hij deze zomer absoluut willen vertrekken. Op zijn leeftijd is het immers hét moment om nog een laatste overstap te doen. Tottenham zou gezien zijn staat van verdienste bereid zijn mee te werken.

Club Brugge en Antwerp

Nu enkel nog een nieuwe club vinden die genoeg kan bieden. Maar daar kan het EK wellicht bij helpen. Liverpool werd al genoemd als potentiële werkgever, maar ook Club Brugge en Antwerp - die eerder al interesse toonden -  houden zijn situatie nauwlettend in de gaten.

Poll: Speelt Alderweireld volgend seizoen nog bij Tottenham?

TAGS  I  Tottenham  I  Rode Duivels  I  Liverpool  I  Club Brugge  I  Antwerp

vrijdag 20 mei 2022

donderdag 19 mei 2022

woensdag 18 mei 2022