KVO woedend na nieuwe VAR-rel : "Anderlecht moét naar play-off 1, dat is duidelijk"

KVO woedend na nieuwe VAR-rel :
Zaterdag 20 maart 2021 - 19:45   I   door Redactie

Aan de rust van Moeskroen-KV Oostende stond het zaterdag in de vooravond nog altijd 0-0, maar geen mens die snapte hoe. Een ogenschijnlijk geldig doelpunt van Sakala werd door de VAR uitgeveegd.

Gejuich bij KV Oostende toen het kort voor de rust op voorsprong kwam. Met dank aan Koffi. De Moeskroen-doelman ging helemaal de mist in op een hoekschop, waarna Sakala de bal makkelijk in doel kon werken.

Scheidsrechter Bert Put wees naar de middenstip, maar dat was buiten de VAR gerekend, waar ref Lawrence Visser zijn collega sommeerde nog eens naar de beelden te kijken. Put keurde de treffer vervolgens af. Op basis van een zogezegde actie van Theate waarbij die een Moeskroen-verdediger zou gehinderd hebben.

Theate en zijn ploegmaats snapten er niets van, KVO-trainer Blessin evenmin. En de supporters al helemaal niet. Op Twitter gingen ze (niet onterecht) helemaal los. En daarbij kwamen meteen ook complottheorieën los.