‘Axel Witsel (32) staat voor straffe transfer naar Jupiler Pro League’

‘Axel Witsel (32) staat voor straffe transfer naar Jupiler Pro League’
Zondag 21 maart 2021 - 08:00   I   door Redactie

Axel Witsel (32) revalideert momenteel van een achillespeesblessure. De Rode Duivel hoopt nog steeds dat hij het EK van komende zomer haalt, maar dat wordt een race tegen de klok. Ondertussen kan Witsel ook al eens nadenken over zijn toekomstplannen.

De 32-jarige Witsel nadert de laatste fase van zijn spelerscarrière en in Duitsland doen er geruchten de ronde dat de middenvelder na afloop van dit seizoen zou vertrekken bij Borussia Dortmund. De club verwelkomt met Marco Rose een nieuwe trainer en er gaat sowieso een nieuwe wind door het Signal Iduna Park waaien.

Exit Witsel?

Rose zou carte blanche krijgen om een nieuw team te smeden. Het is de bedoeling om de kaart te trekken van de jonge talenten die Dortmund al heeft en die te koppelen aan enkele stevige aanwinsten. De club zou ook nadrukkelijk op zoek gaan naar een nieuwe verdedigende middenvelder en dat wil zeggen dat de positie van Witsel in gevaar is.

Rose zou een ander type willen op de plaats van Witsel. Iemand zoals pakweg Denis Zakaria bij Borussia Mönchengladbach. Een grote en sterke beer voor de defensie, zeg maar. Witsel, die na dit seizoen nog één jaar onder contract ligt bij Dortmund, zou daarom kunnen vertrekken.

Luik lonkt

Volgens enkele Franstalige bronnen zou Witsel, mede door zijn zware blessure, een straffe overstap naar de Belgische competitie kunnen maken. Standard houdt de situatie van Witsel, een kind van de club, alvast in de gaten.

Witsel zelf heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij op een dag wil terugkeren naar België. Of dat komende zomer al zal zijn, moet echter nog blijken. Al staat het nu al vast dat hij op een dag terugkeert naar Sclessin.

Poll: Bij welke Belgische topclub zou jij Witsel graag zien tekenen?

TAGS  I  Standard  I  Rode Duivels  I  Borussia Dortmund

dinsdag 4 oktober 2022

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022