‘Marc Coucke maakt werk van uitzonderlijk plan dat Anderlecht moet redden’

‘Marc Coucke maakt werk van uitzonderlijk plan dat Anderlecht moet redden’
Zondag 21 maart 2021 - 12:00   I   door Redactie

Het gaat al enkele jaren niet bepaald goed met RSC Anderlecht. De o zo trotse vereniging uit Brussel heeft het op alle vlakken moeilijk. Iets wat eigenaar Marc Coucke dagelijks bezighoudt. Coucke maakt dan ook werk maken van de paars-witte wederopstanding.

Coucke maakt al een tijdje werk van een uitzonderlijk herstelplan dat Anderlecht moet redden én in staat stellen om opnieuw de top te bestormen. Om RSCA van de ondergang te redden is er wel een stevige kapitaalsinjectie nodig. Alleen zo kan paars-wit het hoofd boven water houden en aan een rooskleurige toekomst bouwen.

70 miljoen

Volgens diverse bronnen, waaronder ook Het Nieuwsblad, is er een kapitaalsinjectie van liefst 70 miljoen euro nodig om Anderlecht te redden. Coucke probeert zijn plan erdoor te krijgen en hoopt dat alle aandeelhouders meestappen in zijn verhaal. Iets wat tot op heden nog steeds een probleem is.

Veel minderheidsaandeelhouders staan immers niet te srpringen om nog maar eens geld in Anderlecht - de voorbije jaren toch een zinkend schip - te pompen. Coucke maakt zich sterk dat hij de B-aandeelhouders tóch zal kunnen overtuigen. En dat zal nodig zijn. De gesprekken tussen de hoofdaandeelhouders en de minderheidsaandeelhouders gaan ondertussen verder en Coucke hoopt op een snelle oplossing.

Met een kapitaalsinjectie zou Anderlecht toch opnieuw wat steviger in zijn schoenen staan. De club zou financiële ademruimte krijgen en het werk op lange termijn kunnen verderzetten. Ook zou er geld voorhanden zijn om - de toch wel broodnodige - versterkingen aan boord te halen. En wie weet komt het dan sneller dan verwacht terug goed met RSCA.

Poll: Denk jij dat Coucke Anderlecht zal kunnen redden?

TAGS  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024