Ex-ref Serge Gumienny haalt zwaar uit: "Nog niet vaak met hem eens geweest"

Ex-ref Serge Gumienny haalt zwaar uit:
Maandag 22 maart 2021 - 11:30   I   door Redactie

Is er tegenwoordig een wedstrijd in de Jupiler Pro League waarin de scheidsrechter, de VAR of de arbitrage in het algemeen niét ter sprake komt? Het antwoord kunt u zelf wel raden.

Niet letterlijk elke match, maar toch veel. En dat is té veel. "Dat vindt ook ex-scheidsrechter Serge Gumienny. "Ik begrijp niet waarom het doelpunt van KV Oostende zaterdag werd afgekeurd na tussenkomst van de VAR", start hij zijn betoog in Het Belang van Limburg.

"Ik lees dat het was vanwege de buitenspelpositie van Theate. De bal was al zo goed als binnen. De verdediger van Moeskroen kwam te laat en werd ook niet gehinderd. Als de hele voetbalwereld niet begrijpt waarom een doelpunt wordt afgekeurd, dan zit de arbitrage er meestal wel naast", besluit hij.

"Je kan daar dan een theoretische uitleg aan vastknopen dat er sprake is geweest van enige vorm van hinder en toch deelgenomen te hebben aan het spel. Terwijl Sakala alleen maar bezig is met scoren. Ik vind dit een brug te ver. Arbitrage draait niet alleen om gelijk hebben, maar ook om gelijk krijgen van de buitenwereld”

Hein Vanhaezebrouck

En Gumienny gaat nog verder. “Het is pijnlijk voor de arbitrage dat dit allemaal gebeurt net na de uitspraken van Hein Vanhaezebrouck. Ik ben het in mijn carrière nog niet vaak eens geweest met de AA Gent-trainer, maar deze keer is zijn uithaal terecht."

"Hij is keihard in zijn uitlatingen, maar hij heeft een terecht punt. Het moet absoluut beter. Ik vraag me af of het begeleiden vanop afstand met videogesprekken de arbitrage op lange termijn zal voorthelpen. Ik stel mij daar serieuze vragen bij.”

Poll: Brengt het vanop afstand begeleiden met videogesprekken iets bij volgens jou?

TAGS  I  Moeskroen  I  KV Oostende

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024