Christian Benteke neemt verrassende beslissing over transfer naar Club Brugge

Christian Benteke neemt verrassende beslissing over transfer naar Club Brugge
Maandag 22 maart 2021 - 16:00   I   door Redactie

Christian Benteke (30) mag zich vanaf maandag opnieuw uitleven bij de Rode Duivels. En of dat zal deugd doen, nu hij bij zijn club Crystal Palace amper nog aan spelen toekomt.

Benteke is in juni einde contract bij Crystal Palace en de kans dat er alsnog een nieuwe overeenkomst uit de bus komt is zo goed als nihil. Dus zal hij komende zomer als transfervrije speler de clubs voor het uitkiezen hebben.

In een recent verleden werd hij meermaals aan een terugkeer naar de Jupiler Pro League gelinkt. Zo trokken zowel Club Brugge als Antwerp bijzonder hard aan zijn mouw. Op een bepaalde moment verklaarde zijn manager ook dat blauw-zwart de enige club was die het (riante) loon van Benteke zou kunnen betalen.

Maar in een interview met RTBF rept de boomlange aanvaller verrassend genoeg met geen woord over Club Brugge en lijkt hij een transfer in de nabije of verre toekomst uit te sluiten. "Met alle respect voor de Jupiler Pro League, maar ik heb op mijn leeftijd andere objectieven." Benteke wordt dit jaar 31 en voelt zich nog te jong om al naar België terug te keren.

Goede momenten

Maar over enkele jaren zal dat een ander verhaal zijn, geeft hij zelf aan. "Bij welke club ik dan zal terechtkomen? Dat weet ik nog niet. Bij KV Kortrijk heb ik goede momenten gekend. Het is dankzij KRC Genk dat ik een transfer naar Aston Villa kon maken. En Standard? Ik bén Luikenaar."

Op zijn minst drie concrete mogelijkheden dus, maar Club Brugge is daar duidelijk niet één van. Afwachten of hij er over een paar jaar nog altijd zo over denkt. Gesteld dat de Bruggelingen dan nog in hem geïnteresseerd zijn natuurlijk.

Poll: Zal Benteke ooit nog voor Club Brugge uitkomen?

TAGS  I  Crystal Palace  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Standard  I  KV Kortrijk  I  Rode Duivels  I  Aston Vilaa

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023