AA Gent pakt uit in oefenmatch tegen Anderlecht

AA Gent pakt uit in oefenmatch tegen Anderlecht
Maandag 22 maart 2021 - 16:30   I   door Redactie

AA Gent mag afgelopen weekend dan wel gewonnen hebben van Cercle Brugge met 1-0, dat gebeurde met meer geluk dan kunde. En dus kwam de oefenmatch tegen Anderlecht goed uit.

Nu de Rode Duivels aan een nieuw WK-hoofdstuk beginnen, ligt het clubvoetbal even stil. Maar dat is buiten die ploegen gerekend die beseffen dat ze nood hebben aan wedstrijden om bepaalde spelers matchritme te laten opdoen. 

Daarom dat AA Gent en Anderlecht maandagnamiddag een oefenpartij organiseerden. Met name de Buffalo's namen die serieus en Hein Vanhaezebrouck pakte dan ook uit met grote namen als Vadis Odjidja, Tarik Tissoudali en ook nog Andreas Hanche-Olsen.

Goed nieuws was dat langdurig geblesseerden als Giorgi Chakvetadze en Alexandre De Bruyn speelminuten konden opdoen. Ook Anderlecht liet enkele bekende namen opdraven zoals Mukairu en Amuzu. Daarnaast kwamen ook Dauda, Lisssens, Stroeykens en Kana in actie.

Clash met Antwerp

Maar de namen waren indrukwekkender dan de match op zich. Het werd immers een weinigzeggende 0-0. Voor AA Gent is het nu aftellen naar 3 april, de dag waarop ze voor de competitie naar Standard trekken. Voor Anderlecht volgt één dag later de clash met Antwerp.

AA GENT: Roef (59’ Coosemans), Bahi, Hanche-Olsen (46’ Oladoye), Plastun, Van Daele, Parmentier (80’ Van Hauter), George, Veeckman (46’ Bezus), Odjidja (46’ De Bruyn), Tissoudali (46’ Diedhiou), Niangbo (13’ Chakvetadze)

ANDERLECHT: Verbruggen, Mukairu, Dauda, Amuzu, Lissens, Stroeykens, Kana, De Bast, Armstad, Mehssatou, Bouchouari (67’ Engwanda)

DOELPUNTEN: Geen

Poll: Ben je overtuigd van het nut van oefenmatchen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024