Anderlecht rekent zich rijk en ziet waarde sterkhouder vervijfvoudigen

Anderlecht rekent zich rijk en ziet waarde sterkhouder vervijfvoudigen
Maandag 22 maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

Dé manier voor Anderlecht om de financiële impasse waarin het zich bevindt te overleven is aan het einde van het seizoen minstens één sterkhouder verkopen. En dan is een stijgende marktwaarde altijd meegenomen.

"In onze huidige financiële context is het geweldig om aan die prijs zo’n speler te hebben gevonden die ons zoveel bijbrengt. Hij is beter dan veel mensen in het begin dachten." Getekend Vincent Kompany. En de speler die hij beschrijft heet Josh Cullen. De Ierse werkmier op het middenveld.

En 'aan die prijs' betekent concreet 500.000 euro. De transfersom die Anderlecht aan West Ham United betaalde. Ondertussen is Cullen uitgegroeid tot een absolute sterkhouder in het elftal van Kompany. Zijn verrassend bankzittersstatuut afgelopen zondag ten voordele van Adrien Trebel doet niets af aan de waarde die hij dit seizoen al had.

En nog minder aan de waarde die hij ondertussen op de transfermarkt heeft. Integendeel. De gespecialiseerde website - what's in a name - 'Transfermarkt.be' zet zijn huidige marktwaarde op 2,6 miljoen euro. Dat is dus een vervijfvoudiging in vergelijking met hetgeen paars-wit voor hem betaalde. 

Straf

In amper vijf maanden tijd. Straf. Van Cullen en van Anderlecht. Het bestuur kan er alleen maar van dromen dat die metamorfose zich ook bij de andere sterkhouders zou doorzetten, maar het is alvast een begin. 

Poll: Is Cullen 2,6 miljoen euro waard volgens jou?

TAGS  I  Anderlecht  I  West Ham United

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022