Ongeziene clash tussen Courtois en Wilmots: “Zo spreek je niet tegen mij”

Ongeziene clash tussen Courtois en Wilmots: “Zo spreek je niet tegen mij”
Woensdag 24 maart 2021 - 08:30   I   door Redactie

De Rode Duivels hebben ongetwijfeld nog steeds nare herinneringen aan Wales. Op 1 juli 2016 sloeg het land de Belgische EK-droom aan diggelen. De pijnlijke exit tegen Wales maakte flink wat los in de kleedkamer van de Rode Duivels.

Het Laatste Nieuws maakte een reconstructie van de bewuste avond in Lille. Alles wat kon mislopen, liep ook mis. Maar na het laatste fluitsignaal ontplofte de bom. Na de met 3-1 verloren wedstrijd is Thibaut Courtois razend en gaat hij de confrontatie aan met toenmalig bondscoach Marc Wilmots. “Eénmaal in de catacomben komt het al snel tot een aanvaring tussen Courtois en Wilmots”, schrijft HLN.

Kompany blust en sust

“Courtois vindt het niet kunnen dat België al die maanden en jaren geen oplossing heeft gezocht en gevonden op een 3-5-2. Wilmots reageert geïrriteerd: ‘Zo spreek je niet tegen mij.’ Waarop hij Courtois meeneemt naar een apart lokaaltje naast de kleedkamer. De rest van de groep blijft ietwat verbouwereerd achter, maar al snel komt Vincent Kompany - het hele EK geblesseerd - binnen. Hij vraagt alle stafleden om buiten te gaan”, vervolgt de krant.

De clevere Kompany voelt de bui al hangen en praat in op zijn medespelers. Hij blust en sust. “Kompany roept zijn ploegmaats op om positief te blijven tegen de media. Om niet na te trappen naar Wilmots, want dat nu ruzie maken geen zin meer heeft. Bijna iedereen volgt zijn raad”, merkt Het Laatste Nieuws op.

(Lees verder onder de afbeelding)

Courtois doet zijn eigen zin

Eén man doet zijn eigen zin: Courtois. “Zelfs na het nemen van een douche en het advies van Kompany nog niet afgekoeld. Hij hekelt het gebrek aan tactische flexibiliteit van Wilmots. Iets waar Courtois tot op de dag van vandaag blijft achter staan. 'Een aantal spelers was ook blij dat hij het toen zo duidelijk gezegd heeft - dan moest de rest het niet meer doen.' Want dat "alle 23 spelers nog achter de bondscoach staan" was meer dan een leugentje van Eden”, besluit de krant.

De bewogen avond bleef niet zonder gevolgen. Na afloop van het Europees kampioenschap gingen de Belgische Voetbalbond (KBVB) en Wilmots uit elkaar. Op 15 juli 2016 werd de overeenkomst tussen beide partijen verscheurd en niet veel later wandelde Roberto Martinez binnen in de kleedkamer van onze nationale ploeg.

Poll: Vond jij Wilmots een goede bondscoach voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Wales  I  KRC Genk  I  Standard

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024