'Bayern München plant toptransfer en biedt 90 miljoen op deze Rode Duivel'

'Bayern München plant toptransfer en biedt 90 miljoen op deze Rode Duivel'
Woensdag 24 maart 2021 - 10:00   I   door Redactie

Bayern München is nu al één van de beste clubteams ter wereld, maar dat wil niet zeggen dat de Duitse recordkampioen op zijn lauweren gaat rusten. In de Allianz Arena maken ze namelijk werk van enkele serieuze zomeraanwinsten.

Bayern München wil volgend seizoen nóg wat sterker voor de dag komen. Daarom verkent de Duitse topploeg al een tijdje de transfermarkt, op zoek naar nieuwe topspelers en opportuniteiten. In die eerste categorie is Bayern nu ook op een Rode Duivel gebotst.

Duitse en Britse bronnen melden dat Bayern München zich maar wat graag zou willen versterken met Youri Tielemans (23). Het Anderlecht-jeugdproduct scheert al een hele poos hoge toppen bij Leicester City en lijkt klaar voor een volgende stap in zijn carrière.

(Lees verder onder de afbeelding)

Deeltjesversneller

Bayern volgt Tielemans al geruime tijd en is onder de indruk. Het ziet in de Rode Duivel iemand die het huidige middenveld van trainer Hansi Flick naar een nog hoger niveau kan tillen. In de Allianz Arena vergelijken ze Tielemans zelfs met Thiago Alcantara (29), de Spaanse spelverdeler die vorige zomer naar Liverpool verkaste. Bij Bayern vinden ze het nog steeds spijtig dat Thiago na het winnen van de Champions League vertrok.

Met Joshua Kimmich, Thomas Müller en Leon Goretzka lopen er al drie toppers rond op het middenveld van Bayern, terwijl Jamal Musiala de coming man is. Een type als Tielemans is en blijft echter welkom voor de Duitse Rekordmeister. Een deeltjesversneller en uitstekende passeur, die iets lager op het veld kan opereren met lopende mensen rondom zich. Een droom voor Flick en zijn staf.

90 miljoen

Het valt op: bij Bayern München zijn ze helemaal wild van Tielemans. Dat blijkt ook uit het feit dat de Duitsers zomaar even 90 miljoen euro veil hebben om de komst van onze landgenoot te realiseren. Al zijn er ook kapers op de kust. Zo houden ook Liverpool, Manchester United, Manchester City, Atlético Madrid en Real Madrid de situatie van Tielemans nauwlettend in de gaten. 

Poll: Vind jij dat Youri Tielemans naar Bayern München moet gaan?

TAGS  I  Bayern München  I  Anderlecht  I  Leicester City

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024