'Genk krijgt pittige concurrentie van Belgische topclub in strijd om Samatta'

'Genk krijgt pittige concurrentie van Belgische topclub in strijd om Samatta'
Woensdag 24 maart 2021 - 12:30   I   door Redactie

KRC Genk droomt van een hereniging met Ally Samatta (28). De Limburgste topclub hoopt de Tanzaniaanse aanvaller in de zomer terug te halen naar de Luminus Arena. Samatta zou het nakende vertrek van topschutter Paul Onuachu (26) moeten opvangen.

Enkele dagen geleden raakte al bekend dat Genk inzet op een terugkeer van Samatta. De aanvaller heeft het niet bepaald naar zijn zin in Turkije, waar hij dezer dagen onder contract staat bij Fenerbahçe. Een transfer in de zomer zou Samatta dan ook goed uitkomen.

KRC Genk wil kort op de bal spelen en zou een bod van 3 miljoen euro neerleggen bij Fenerbahçe. Of dat voldoende is om de Tanzaniaan los te weken, zal nog moeten blijken. Turkse bronnen die nieuwe info hebben over het transferdossier spreken nu immers ook over de interesse van een tweede, niet nader genoemde Belgische topploeg.

Dimitri De Condé, de technisch directeur van Genk, krijgt plots dus stevige concurrentie uit eigen land in de strijd om Samatta en diens handtekening. Om welke ploeg het precies gaat, is voorlopig niet duidelijk.

Club Brugge?

In een recent verleden werd Samatta nog aan Club Brugge gelinkt, maar blauw-zwart haalde in januari met Bas Dost (31) wel al een goalgetter in huis. Coach Philippe Clement lijkt dan ook geen nood te hebben aan de komst van Samatta, die hij nochtans goed kent van zijn tijd in Genk.

Poll: Bij welke Belgische topclub zou jij Samatta graag zien tekenen?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Fenerbahçe

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024