Vanhaezebrouck: "Het was goed nieuws dat hij niet tegen Tottenham speelde"

Vanhaezebrouck:
Vrijdag 17 februari 2017 - 18:40   I  

De overwinning van Gent tegen Tottenham was al indrukwekkend, maar het miste zelfs nog enkele spelers. Renato Neto was licht geblesseerd en Yuya Kubo was niet speelgerechtigd.

Dat de Japanse spits niet beschikbaar was, was voor Vanhaezebrouck geen groot probleem. "Yuya arriveerde bij ons met twee kleine blessures waardoor hij minder kon trainen. In die zin was het goed nieuws dat hij voor de Europa League niet speelgerechtigd was", vertelt hij op de clubwebsite. "We hebben een hele week samen met hem aan zijn conditionele achterstand kunnen werken. We bouwen daar op verder zodat onze supporters de komende weken de beste Kubo Yuya te zien kunnen krijgen."

Vanhaezebrouck rekent alvast op Kubo om play-off I te halen. Hij strooide met lof voor zijn winteraanwinst. “We zochten een speler die tussen de lijnen kon spelen: die de bal in de voeten aanneemt, verdeelt, rondspeelt en beslissende passes geeft. Een speler die ook kan infiltreren, snel de vrije ruimte induikt, voor doel komt en scoren kan. Een speler die goed genoeg is om voor KAA Gent uit te komen. Yuya Kubo past perfect in dat plaatje. We rekenen op hem. Hij voegt iets toe aan ons offensief spel”.

TAGS  I  hein vanhaezebrouck  I   aa gent  I   tottenham

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024