‘Thomas Vermaelen in de zomer mogelijk naar deze Belgische eersteklasser’

‘Thomas Vermaelen in de zomer mogelijk naar deze Belgische eersteklasser’
Donderdag 25 maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

Thomas Vermaelen (35) streek enkele dagen geleden nog eens neer in België om zijn opwachting te maken bij de Rode Duivels. Het is niet uitgesloten dat de ervaren verdediger over enkele maanden opnieuw fulltime in ons land komt wonen.

Vermaelen is en blijft namelijk in beeld bij Anderlecht, zo klinkt het in makelaarskringen. Paars-wit blijft, vooral via trainer Vincent Kompany, aan de mouw van de Rode Duivel trekken. In een recent verleden kregen Kompany en RSCA nog een 'njet' te horen van Vermaelen, maar dat betekent niet dat de jacht op de verdediger definitief gestaakt is.

Patron

Kompany gelooft dat Vermaelen een uitstekende patron voor de Anderlecht-defensie zou zijn en hoopt hem dan ook naar Anderlecht te halen. Vermaelen heeft bij het Japanse Vissel Kobe nog een doorlopend contract tot januari 2022, maar zou er voor een bescheiden transfersom - of zelfs gratis - kunnen vertrekken. Iets wat het noodlijdende RSCA aanspreekt.

Anderlecht is op dit moment niet bepaald kapitaalkrachtig en richt zich op buitenkansjes. Vermaelen zou, zeker gezien zijn ervaring en verdiensten, zo'n buitenkansje kunnen zijn. Al is het nog niet duidelijk of de Rode Duivel veel trek heeft in een avontuur in eigen land.

Wel zou Vermaelen zich in de Jupiler Pro League natuurlijk makkelijker in de kijker kunnen spelen bij bondscoach Roberto Martinez. De ex-speler van onder meer Arsenal en Barcelona wil immers niet alleen mee naar het EK, maar ook naar het WK van volgend jaar.

Poll: Vind jij dat Anderlecht vol voor Vermaelen moet gaan?

TAGS  I  Vissel Kobe  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

dinsdag 28 juni 2022

maandag 27 juni 2022

zondag 26 juni 2022

zaterdag 25 juni 2022