Karl Vannieuwkerke heeft het erg moeilijk: "Dat hakt er toch wel in"

Karl Vannieuwkerke heeft het erg moeilijk:
Vrijdag 26 maart 2021 - 09:00   I   door Redactie

Karl Vannieuwkerke heeft zijn handen vol met zijn werk, maar ook met zijn kinderen. De 50-jarige Vannieuwkerke heeft met Jef en Marte twee kinderen uit zijn eerste huwelijk en verwelkomde in april 2019 met zijn nieuwe vriendin nog een zoontje: Jack Odile.

In een gesprek met Radio 2 vertelt Vannieuwkerke over zijn leven als vader. En dat kan soms best vermoeiend zijn, zo blijkt. "Ik heb nooit getwijfeld om vader te worden. Ik ben dol op kinderen. Mijn kinderen zijn heilig voor mij. Ze zijn nu met 3: Jef, Marte en Jack Odile. En ook al zit er 14 jaar tussen de tweede en de derde, die chemie tussen hen, dat is fantastisch, dat maakt mij heel blij", steekt de presentator van wal.

"Bezig zijn met Jack Odile is een ongelooflijke verrijking voor mij. Wat ik wel onderschat heb - ik ga naar de 50  - is hoe vermoeiend het is om vaak uit je bed te moeten. Het eerste jaar was zwaar. Hij sliep niet goed, werd om de 3 à 4 uur wakker. Het heeft bijna 16 maanden geduurd voor hij doorsliep. En ja, dat kruipt wel in je kleren, ook al omdat je weinig tijd hebt om te rusten, door je job. Maar zelfs dat kan het geluk niet drukken."

"Dat kan soms tot spanningen leiden"

Vannieuwkerke is tegenwoordig papa van een nieuw samengesteld gezin, iets wat lang niet altijd evident is. En dat geeft hij ook eerlijk toe. "Daar bestaat geen ideaal plaatje voor. Er zijn nu eenmaal gebruiken die je meepakt uit je vorig leven, dat geldt voor elke partner en voor de kinderen. En die gewoontes, die moeten samenklikken en dat kan soms tot spanningen leiden. Dat is onvermijdelijk. Het is dan kwestie van oplossingen te zoeken en ik denk dat dit ons tot nu toe wonderwel lukt." 

"En binnenkort gaat de situatie opnieuw veranderen. Jef, de oudste, gaat volgend jaar verder studeren, op kot", gaat Vannieuwkerke verder. "Die zie je dan nog heel weinig, één keer om de twee weken een weekend. Binnen twee jaar gaat Marte dan ook op kot en dus ontstaat er telkens een nieuwe dynamiek aangezien twee van de drie kinderen nog amper thuis zullen zijn en de kleinste alleen achterblijft. Of misschien komt er nog eentje bij, wie weet. Het verhaal is nog niet helemaal geschreven", laat hij de deur open voor nog een kindje.

Elke week aanpassen

Met zijn ex-vrouw is er een co-ouderschapregeling. Iets waar Vannieuwkerke het toch vaak erg moeilijk mee heeft. "Elke week is het weer aanpassen en dat hakt er bij mij toch wel in", geeft hij toe. "Telkens als ze weer vertrekken naar hun mama, heb ik toch wel een uurtje nodig om tot mezelf te komen. Ik heb ze graag rond mij, ook al zie ik ze soms niet. Het zijn pubers, hé. Die zitten op hun kamer en komen naar beneden om te eten. Maar je weet dat ze er zijn. Het is die aanwezigheid die telt."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024