Peter Vandenbempt haalt zwaar uit: "Realiteit is hard, maar duidelijk"

Peter Vandenbempt haalt zwaar uit:
Vrijdag 26 maart 2021 - 10:30   I   door Redactie

De wedstrijd tegen Wales was voor de Rode Duivels de opener van de WK-kwalificatiecampagne die eindigt in de winter van 2022 in Qatar. En daar is nog altijd heel wat om te doen.

Dat er bij de bouw van de stadions in Qatar heel wat gastarbeiders gestorven zijn door de erbamelijke omstandigheden waarin ze moesten - en nog altijd moeten - werken, is een item dat heel zwaar weegt. Alleen is het de vraag wat de voetbalwereld ermee gaat aanvangen. Van een boycot - zoals door sommigen geopperd werd - is helemaal geen sprake.

"De realiteit is hard, maar duidelijk: in de winter van 2022 zit de hele voetbalfamilie in Qatar", weet ook Peter Vandenbempt dat het WK altijd zal doorgaan, wat er ook gebeurt. In Het Nieuwsblad toont de analist en commentator zich uiterst scherp.

"Of er intussen nog een paar duizend arbeiders sneuvelen of niet, of de situatie van de vrouw verbetert of niet, of holebi's nog altijd in de cel belanden of niet, er zal gevoetbald worden. De financiële en sportieve belangen van FIFA en van de nationale federaties zijn gewoon te groot."

Protest in woord en daad

Maar Vandenbempt pleit wel voor protestacties: "Het voetbal kan een Wereldbeker in Qatar niet meer tegenhouden. Maar bonden en spelers kunnen wel zorgen dat het er geen wordt ter meerdere eer en glorie van het Emiraat. Wat finaal toch de bedoeling is. Met protest in woord en daad, van nu tot aan de ­finale."

Poll: Moet het WK geboycot worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Sport  I  Voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024