'Dít wordt de volgende Rode Duivel van Anderlecht'

'Dít wordt de volgende Rode Duivel van Anderlecht'
Vrijdag 26 maart 2021 - 13:00   I   door Redactie

Anderlecht en de Rode Duivels. Er was een tijd waarin elke selectie voor een paars-witte speler normaal gevonden werd, maar die ligt al lang achter ons. Tegenwoordig wordt elke Anderlecht-international in vraag gesteld.

En dat heeft natuurlijk te maken met het meer dan wisselvallige seizoen van Anderlecht. Weinigen die twijfelen aan de stroom van talent die paars-wit voortbrengt, maar de kritiek is dat het veel te vroeg is voor een statuut als international. Bovendien is er bijvoorbeeld in het geval van Sambi Lokonga zijn mindere vorm.

Maar bondscoach Roberto Martínez heeft duidelijk een voorliefde voor jonge technische talenten, vandaar ook het oproepen van Yari Verschaeren terwijl die pas terug is na een langdurige blessure en ook bij Anderlecht amper aan spelen is toegekomen.

Er moet dus niet aan getwijfeld worden dat Martínez op korte of lange termijn nóg Anderlecht-spelers zal oproepen. Albert Sambi Lokonga weet alvast welke collega's dat zullen zijn. Op de vraag of hij kon voorspelen welke Anderlecht-speler de volgende Rode Duivel zou worden, gaf hij een duidelijk antwoord.

Drie namen

“Anouar Ait El Hadj, daar mag je binnenkort op rekenen", verklaarde hij aan de RTBF. Maar daar bleef het niet bij. Hij gooide meteen ook nog twee andere namen op tafel. “Francis Amuzu en Marco Kana misschien ook.” Afwachten wanneer en óf het ooit zover zal komen.

TAGS  I  Anderlecht  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024