Marc Degryse haalt zwaar uit naar voetbalbond: "Hypocriet en dikke zever"

Marc Degryse haalt zwaar uit naar voetbalbond:
Vrijdag 26 maart 2021 - 15:30   I   door Redactie

Dat belooft voor de winter van 2022 als het WK in Qatar belandt. Als de controverse rond het overlijden van uitgebuite gastarbeiders nu al zo groot is. Ook Marc Degryse heeft er zijn mening over.

The Guardian kwam onlangs met het ontstellende nieuws dat er in Qatar al minstens 6.500 arbeiders gestorven zijn bij de bouw van de WK-stadions en bijhorende accommodatie. De Belgische voetbalbond kwam daarna met een statement dat het voetbal een hefboom kan zijn voor verbeteringen.

"Om te beginnen vond ik het maar flauw dat het zo lang heeft geduurd voordat ze met dat statement naar buiten kwamen, zeker als je ziet dat er in buurlanden als Nederland en Duitsland al veel eerder de nodige heisa was ontstaan", spreekt Marc Degryse zich in HUMO over de kwestie uit.

"Als je ’t mij vraagt, is het ook hypocriet om wel campagnes te voeren tegen racisme en voor de gelijkheid van man en vrouw, maar hier te doen alsof je neus bloedt. En over de uitleg dat zo’n WK als een hefboom voor verbeteringen zal werken, kan ik kort zijn: dikke zever", haalt Degryse zwaar uit.

"Ik ben ontgoocheld in de spelers"

En ook de Rode Duivels zelf krijgen een veeg uit de pan. "Ja, ik ben ontgoocheld. Óók over de spelers, trouwens. Ze zullen voor een wedstrijd wel gezamenlijk knielen in het kader van Black Lives Matter, maar na dat artikel in The Guardian heb ik geen enkele speler ook maar iets horen zeggen.»

Poll: Moeten de Rode Duivels actie voeren tegen Qatar?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Sport  I  Voetbal

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024