Philippe Clement verrast: "Hans Vanaken heeft één groot probleem"

Philippe Clement verrast:
Zaterdag 27 maart 2021 - 08:00   I   door Redactie

Met de interlandbreak kan ook Philippe Clement even ademhalen. Broodnodig na de corona-crisis waar hij zelf in de brokken deelde. En een goed moment om ook zijn licht te laten schijnen over Club Brugge en de Rode Duivels.

Geïnterviewd door Marc Degryse in Het Laatste Nieuws kreeg Clement een vraag over Hans Vanaken. Meteen een link tussen Club Brugge en de Rode Duivels. 'Waarom speelt Vanaken niet in de nationale ploeg? Meer zelfs: Martínez ziet in hem niet de rol die hij bij jou vervult - als nummer tien', aldus Degryse.

"Hans zou dat wél kunnen bij de Rode Duivels, maar niet als een nummer 10 zoals Eden dat is - acties maken, dribbelen...", antwoordt Clement daarop. "Hans is meer iemand die een laatste pass kan geven, die een bal kan wegleggen in de ruimtes."

"Alleen heeft Hans één groot probleem en dat is dat in de nationale ploeg die rol al is weggelegd voor Kevin De Bruyne. Twee van die profielen naast elkaar is inderdaad misschien te veel van het goede."

Pech

Om zijn speler vervolgens in bescherming te nemen: "Hans heeft gewoon de pech dat De Bruyne in België is geboren. Zoniet had zijn carrière bij de Rode Duivels er helemaal anders kunnen uitzien."

Poll: Zou Vanaken zonder De Bruyne vaste waarde zijn in de nationale ploeg?

TAGS  I  Club Brugge  I  Rode Duivels

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024