Club Brugge dreigt Philippe Clement kwijt te spelen

Club Brugge dreigt Philippe Clement kwijt te spelen
Zondag 28 maart 2021 - 21:00   I   door Redactie

Club Brugge is voor het tweede opeenvolgende seizoen op weg naar de landstitel. Voor trainer Philippe Clement kan het zelfs zijn derde opeenvolgende titel worden. Iets wat ook buiten de landsgrenzen niet onopgemerkt voorbijgaat.

Door zijn ploegen attractief voetbal te laten spelen én prijzen te pakken, heeft Clement in de jongste jaren flink wat indruk gemaakt. Het staat in de sterren geschreven dat hij vroeg of laat zijn geluk eens gaat beproeven in een buitenlandse competitie.

Eerder dit seizoen was Clement bijvoorbeeld al in beeld bij Stade Reims. En dat is niet de enige buitenlandse ploeg die al aan de mouw van de succesvolle Club-coach heeft getrokken. Vóór Clement T1 van blauw-zwart werd, was er ook al sprake van buitenlandse interesse.

(Lees verder onder de afbeelding)

Afkoopsom

Bij Club Brugge dreigt men Clement dan ook kwijt te spelen. De trainer ligt na dit seizoen nog één jaar onder contract en kan voor een vastgelegde afkoopsom weggeplukt worden. "Clubs die mij willen weghalen, weten wat ze moeten betalen", zegt Clement daarover in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Al wil hij nog niet te ver vooruitkijken. "Wat mij nu interesseert - er zijn nog negen matchen - is om kampioen te worden, en daarna gaan we aan de tafel zitten en maken we de evaluatie", benadrukt Clement. "Zoals vorig seizoen ook is gebeurd en zoals er ook in de loop van een seizoen evaluatiemomenten zijn. Ik vind dat een gezonde manier van samenwerken."

"Na het seizoen zie ik wel of de interesse mij boeit"

"We zien wel - ik ga in juni samenzitten met Bart (Verhaeghe, nvdr.) en Vincent (Mannaert, nvdr.) en dan kijken we wat hún situatie is en wat die van mij is - dan zie ik wel of er clubs geïnteresseerd zijn en of die interesse mij boeit of niet. De titel is nu mijn prioriteit", besluit de trainer van Club Brugge.

Poll: Denk jij dat Philippe Clement volgend seizoen nog trainer van Club Brugge zal zijn?

TAGS  I  Club Brugge  I  Stade Reims  I  KRC Genk  I  Waasland-Beveren

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022

zondag 14 augustus 2022